Als ondernemer heeft u te maken met allerlei soorten belastingen. Zowel privé als zakelijk. RY Adviseurs neemt al uw aangiftes uit handen. Hieronder worden de verschillende belastingverplichtingen kort uiteengezet:

Inkomstenbelasting (IB)

Dit is waarschijnlijk de bekendste en meteen de meest gecompliceerde vorm van belasting. In Nederland zijn we belastingplichtig. Dit wil zeggen dat iedere Nederlander verplicht is zijn inkomsten aan te geven bij de fiscus. Het gaat hier om inkomsten uit: box 1 (inkomsten uit werk en woning), box 2 (aanmerkelijk belang) en box 3 (sparen en beleggen). Een eenmanszaak wordt ook wel de IB ondernemer genoemd. Dit omdat zijn inkomsten (winst uit onderneming) in box 1 van de inkomstenbelasting vallen.

Onze adviseurs kennen de weg in de verschillende heffingskortingen en aftrekposten. Met de kennis en ervaring waarover zij beschikken stellen zij de jaarrekening voor de fiscus op. Hierdoor weet u zeker dat u niks misloopt en dat u het maximale uit de IB aangifte haalt.

Omzetbelasting (OB)

Als er gesproken wordt over de omzetbelasting dan gaat het over de BTW aangifte. Als ondernemer ben je bewaarder voor de overheid. De kosten die de ondernemer maakt voor zijn bedrijf zijn belastingvrij. Dit wil zeggen dat de ondernemer de BTW terug mag vorderen van de belastingdienst. In ruil hiervoor genereert de ondernemer omzet waarover BTW berekend zal worden. Deze BTW zal op zijn beurt weer afgedragen worden aan de overheid.

Onze adviseurs stellen elk kwartaal de BTW aangifte op. Hierin wordt de BTW gesaldeerd en wordt er bepaalt welk bedrag moet worden afgedragen of terug gevorderd. RY Adviseurs kent de werking van de kleine ondernemersregeling (KOR). Dit zorgt ervoor dat de OB aangiftes maximaal benut worden.

Intracommunautaire Prestaties/ Mini One Stop Shop (ICP/ MOSS)

Wanneer je als ondernemer de grenzen verlegt en diensten/ producten levert aan het buitenland, bestaat de verplichting tot de ICP dan wel MOSS aangifte. Om de ondernemer te helpen en te stimuleren de grenzen te verleggen, zullen onze adviseurs vaststellen wanneer het nodig is deze aangiftes toe te voegen. Ook zal RY Adviseurs zorg dragen voor het opstellen en indienen van de aangifte.